dissabte, 23 de febrer del 2013

Rafa Pons fa posar dempeus el Palau de la Música

El concert va superar les expectatives tant de l'organització com del públic

Era el primer cop que actuava al Palau | Foto: Alba Crespo Rubio
Envoltat d'amics, Rafa Pons va gaudir de l'espectacle tant o més que qualsevol persona de la platea. Va farcir d'humor desenfadat els espais entre cançó i cançó, i va entregar-se a cada vers, alhora que rebia la resposta de centenars de persones que van ballar i saltar enèrgicament en tot moment. El cantautor va començar la nit amb "Malaputa", per a encendre l'ambient, i va fer un repàs dels temes més destacats dels seus tres treballs com "Olvídate de mi" que va decidir dedicar a en Marichalar, o "No te jode", destinada a tots i totes les menors d'edat que havien pogut per fi assistir a una actuació seva, i "als pares i mares, que els porten a aprendre paraulotes". També el nou tema, "Buenos Aires" ja llançat a través del seu web, va causar sensació. Una bona manera de posar fi a la gira de presentació del disc Persona animal o cosa.

No va estar sol

L'entrega va ser total per les dues parts | Foto: Alba Crespo Rubio
Dels moments estelars cal remarcar la col·laboració de dos grans amics seus: el seu "primo" Dani Flaco, amb qui comparteix projectes i peripècies des de ja fa temps, i el gallec Andrés Suárez, de qui es va declarar fervent admirador. No van ser els únics amics de l'artista que van ser al seu costat, ja que dos coneguts d'en Rafa de tota la vida, "Los Martínez", tal com ell els va presentar, van animar el primer i últim tema amb els seus balls i salts sobre l'escenari.

Amb l'excusa de "no saber quan tornaria a tocar al Palau", es va permetre llicències que van acabar de donar-li toc divertits i emotius a la vetllada. Desendollar la guitarra i cantar a capella el tema "Un poco idiota" en va ser un, i el "Born in the USA" dedicat al seu "jo de 12 anys" al final de tot en va ser un altre. 

I què en pensa, el públic?


El concert va ser un èxit en molts sentits. El primer de tots, l'assistència, que va desbordar el que es preveia des de la productora Les nits de l'art. Cal tenir en compte que hi havia gent que esperava que es celebrés des de quasi fa un any, donat que la cita del 14 de novembre es va aplaçar amb motiu de la Vaga General del mateix dia. D'altra banda, els i les presents van veure més que satisfetes les expectatives per a la nit: van viure un Rafa Pons que, acostumat a sales molt més petites i ordinàries es va defensar prou bé en un auditori d'aquelles dimensions, en part gràcies a la banda que l'acompanyava. Un dels inconvenients van ser les cadires. Van fer més nosa que servei a un públic entregat que tot i que al final de cada cançó s'hi asseia, era més aviat protocolari, perquè amb els primers acords de la següent tornaven a estar fent bots al ritme de les lletres, que quasi tothom sabia de memòria. A l'acabar definitivament el xou, els aplaudiments van sentenciar el balanç més que positiu, que va permetre a l'artista assegurar la realització d'un nou treball.

Ahir divendres el Barnasants no només va ser al Palau, sinó que el festival també va oferir els concerts d'Albert Pla, Antònia Font, Xavier Baró i Seis Pájaros de un Tiro

Més fotografies, a la nostra galeria!

Alba Crespo Rubio

1 comentari:

  1. Tot i que m'hauria encantat assistir, al final no va poder ser, me n'alegro moltíssim de que el concert complís les expectatives, tant pel Rafa com per el públic que va tenir la sort de veure'l tocar en directe. Molta sort als de Barnasants amb el projecte que esteu duent a terme

    ResponElimina